‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünüyorsanız Sizler İçin Hazırladığımız Günün Menüsüne Bakabilirsiniz

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye kara kara düşünenlere özel çok nefis ve pratik yemek tanımlarından oluşan günün menüsünü paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Tarhana çorbası, kereviz kızartması, ton balıklı makarna ve çikolatalı mus tanımlarımız var. Deneyenlere afiyet olsun!

Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

  •  1 çorba kaşığı toz nane

  •  4-5 çorba kaşığı tarhana

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  •  7 su bardağı su

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tencerenin içine tereyağı, sıvıyağ alınır. 

2. Akabinde bir diş ezilmiş sarımsak, salça ve nane eklenerek bir hoş kavurulur. 

3. Akabinde tencereye tarhana eklenir ve tel çırpıcı ile karıştırılır. 

4. Bu esnada süratle yoğunlaşmaya başlayacaktır. Yavaş yavaş su eğini yaptıktan sonra daima olarak tel çırpıcı yardımı ile karıştırın.

5. Kaynadıktan sonra altını kısın. 

6. Karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.

Kereviz Kızartması Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta

  • 2 adet kereviz

  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ya da İzmir tulumu

  • yarım adet limonun suyu

  • yarım su bardağı galeta unu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Ayçiçek yağı

Kereviz Kızartması Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle kerevizi yuvarlak halde dilimleyin. 

2. Kaynayan limonlu suya atarak 10 dakika haşlayın. 

3. Haşlandıktan sonra kurulayarak bir kenara alın.

4. Yumurtayı çırpın.

5. Galeta unu, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın.

6. Kereviz dilimlerini birinci evvel yumurtaya sonra galeta unlu karışıma batırın.

7. Tavada sıvıyağı kızdırın ve hazırladığınız kerevizleri bu yağda kızartın. 

8. Kızaran kerevizleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet sivri biber

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet kırmızı biber

  • 1 adet domates

  • 1 tutam maydanoz

  • 1, 5 tatlı kaşığı salça

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 2 adet konserve ton balığı

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • Yarım paket makarna 

Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?

1. Sıvı yağı tavaya dökün ve ocağa alın.

2. Yemeklik doğranmış soğanları koyun ve yumuşayana kadar kavurun.

3. Daha sonra küp doğranmış biberleri ek edin.

4. Biberlerde yumuşayınca doğranmış domatesleri ve baharatları koyun.

5. En son olarak salçayı ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

6. Ton balıkların yağını süzün ve harcın içerisine koyup karıştırın.

7. Makarnayı suda haşlayıp süzün daha sonra harcı üzerine döküp ocağa alın ve yeterlice karıştırıp servis edin.

Çikolatalı Mus Tarifi

Malzemeler

  • adet avokado

  • yemek kaşığı kakao

  • paket vanilin

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • çay bardağı süt

  • 80 gram eritilmiş bitter çikolata

Çikolatalı mus nasıl yapılır?

1. Bitter çikolatayı benmari yordamı eritin. Bir mikser kabında yahut derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü uygunca ezin ve karıştırın.

2. Tüm materyaller birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.

3. Bir defa daha tüm gereçleri karıştırdıktan sonra üzerine streç sinema çekip 1 saat buzdolabında bekletin. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir